Selecciona el idioma
667 775 985
Llamanos ahora


NOTICIA


Cinctorres Club i Episteme, més forts
La veterana Cinctorres Club, amb seu a Tortosa, ha arribat a un acord amb la nova editorial Episteme, ubicada al barri de Gràcia de Barcelona, on estarà la seu de les dues empreses editores.

 

Tot i que Episteme s'ha fundat a la capital catalana, la parella que l'ha impulsat tenen els seus origens als Ports i el Baix Ebre. Així, el pare de la barcelonina Elisenda Sebastià és natural de Roquetes, mentre que Joan Milian prové de Morella. L'escriptor Joan Josep Rovira Climent, promotor de Cinctorres Club, procedeix del poble de Cinctorres, també a la comarca dels Ports, que dóna nom a l'editorial.

 

Rovira manifesta que “es tracta d'una unió editorial (podríem dir-ne un consorci, però no una fusió), tenim un acord de participació voluntària mútua en els projectes que engeguem ací o allà fins a un 50%”. Cinctorres Club seguirà ocupant-se del ventall de temes que ja té, i Episteme ha nascut amb vocació d'editorial sociològica-política principalment, però oberta a tota mena de treballs. “Amb un encontre o dos setmanals, anem definint esquemes i preparant les noves publicacions”, indica Rovira Climent.

 

Novetats editorials

 

Pel que fa a les novetats de Cinctorres Club, ha publicat dues novel•les en castellà dins de la col•lecció 'Corondel': Los años perdidos, de Santos Fernández Álvarez i La máscara de Venecia, de Javier Garrit Hernández, tots dos residents a Vinaròs, però el segon fill d'Ulldecona.

 

També ha vist la llum el primer número de la col•lecció 'Hemicicle'; es tracta d'un volum de 450 pàgines titulat Nihil Obstat. El bosque político de Manuel Milián Mestre. El llibre recull articles de tema polític, publicats a diaris espanyols de 2002 a 2005 per aquest polític també nascut als Ports de Morella. Milián Mestre és col•laborador habitual de la revista El dissabte, de Benicarló.

 

Cinctorres Club té a la impremta una narració en català de Zoraida Burgos, amb il•lustracions a quatre colors de Frederic Mauri, però que no estarà a la venda fins després de Sant Jordi.

 

El 'best-seller' a petita escala de Cinctorres Club ha estat Panxampla, bandoler o fugitiu ?, del qual n'és autor el mateix Rovira Climent, que inclou un interessant documental en dvd amb testimonis, paisatges i vivències d'aquest personatge vinculat al poble d'Alfara de Carles o dels Ports.

 

Entre la trentena de títols publicats per l'editorial, n'hi ha estudis pioners relacionats amb la pedania tortosina dels Reguers, el conte S'obre el teló d'Asun Martí o El Vocabulari Català de Tortosa, de Francesc Mestre i Noé. Una anàlisi lexicogràfica de la filòloga Àngela Buj. També s'hi han editat obres de temàtica etnològica, gastronomia o, fins i tot, ciència i circ.